TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Omelett med rødløk og mais

Omelett er sunt og proteinrikt, samtidig er det utrolig lett å variere med ingrediensene, slik at du hele tiden enkelt kan komponere frem nye smaker.

For å prøve ut denne varianten trenger du:

  • 2 hele egg
  • 1 eggehvite
  • 4 stk cherry tomater
  • 1/4 rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss mais
  • 1/4 paprika

Begynn med å hakke løk, tomater og paprika i små terninger og surr de deretter litt sammen med maisen og olivenoljen i en varm stekepanne.

Tilsett deretter pepper og salt (gjerne også litt hvitløkspulver) etter smak, men husk at det alltid er en fordel å bruke minst mulig salt.

Eggene piskes godt sammen med 3 ss vann og helles deretter over blandingen som surrer i pannen.

Omeletten stekes til den har gyllenbrun bunn og kan med fordel brettes over før toppen har stivnet helt.

Et lite steketips er å dra stekespaden frem og tilbake i "røren" helt i starten av stekingen (som om du skulle lage eggerøre). Da går det raskere, og du får gjerne et bedre resultat.

Næringsinnhold 

Kcal: 310
Protein: 23 gr
Karbohydrat: 9,5 gr
Fett: 19,5 gr

Diskuter gjerne denne oppskriften i kommentarfeltet under


Kommentarer
Av 3ac7lr 2/20/2024 kl 04:52:
cvrsg2

Navn:  E-post: