TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Hvordan beregne energi/kalori innhold i maten

Det høres veldig kjedelig ut å begynne å regne på innholdet av energi i maten du spiser. Du tenker kanskje det er nødvendig å måtte dra med seg en kjøkkenvekt og kalkulator hvor enn du går.

En del dietter er også i teorien om ikke annet, lite avhengig av at man teller kalorier. Likevel bør du vente litt før du konkluderer med at dette ikke er aktuelt for deg.

Du trenger faktisk ikke springe rundt med kjøkkenvekten til alle døgnets tider.

Faktum er at du egentlig bare trenger å regne ut kalorier når du setter opp en ny diett, eller når du ønsker å gjøre mindre justeringer og se hvordan dette slår ut på diettplanen din.

Når du har kontroll på hva inntaket ditt normalt består av har du allerede en god anelse om kaloriinnholdet selv uten vekt og kalkulator.

Energiinnhold og næringsinnhold
Du har også stor nytte av å ikke bare kjenne til antall kalorier i kosten din, men også fordelingen mellom karbohydrater, protein og fett. 

De ulike næringsstoffene inneholder følgende:
  • Proteiner - 4 kcal per gram
  • Karbohydrater - 4 kcal per gram
  • Fett - 9 kcal per gram

Det du nå trenger er en tabell over innholdet i de ulike matvarene. Dette kan du f.eks. finne her på TreningKosthold.no sin matvaretabell. Den inneholder flere tusen matvarer som du fritt kan søke i.

Her er et eksempel hvor man har søkt frem pasta

Vei opp mengden pasta som du skal spise f.eks. 80 gram og kalkuler da innholdet utifra tabellen (som har tallene per 100 gram).

Så for Pata, Pennette Rigate Fullkorn 337 / 100 * 80 = 270 kalorier.


Finnes det en enklere metode?
Hele tanken bak TreningKosthold.no var først og fremst en kostholdsdagbok som skal gjøre det enklere for deg å holde oversikten over innholdet i maten din. Et verktøy som gjør det lett å sette opp en diett eller flere dietter.

Med en registrert bruker (som forøvrig er helt gratis) kan du lett søke opp matvarer, registrere antall gram og få det hele utregnet på et blunk.

I tillegg får du en totaloversikt over fordelingen mellom proteiner, karbohydrater og fett.


Bli bruker av TreningKosthold.no
Du registrerer deg som bruker ved å trykke på denne linken. Skriv inn persondetaljene dine og bekreft linken som blir sendt via epost for å aktivere brukeren din.


Diskuter gjerne denne artikkelen i kommentarfeltet under:


Kommentarer
Av johnanz 11/9/2021 kl 10:42:
lf9oYS https://pills2sale.com/#

Navn:  E-post: