TreningKosthold.no - Online Kostholds- og Treningsdagbok

Prioritetsprinsippet

Ved å legge opp treningen i henhold til prioritetsprinsippet vil si at du setter større fokus på dine svakere deler av fysikken. Alle har enkelte muskelgrupper som er bedre utviklet enn de andre, og tanken er at du skal gi de svake muskelgruppene de beste mulighetene for å utvikle seg og bli mindre "svake".

 

Det kan være flere grunner til at du har deler av fysikken din som er svakere enn andre, men ofte kan det være så enkelt som at noen øvelser og muskelgrupper føles kjedelig eller tungt å trene. Stereotypen bak mannen med svær overkropp og fyrstikker som bein har nok sin kilde fra virkeligheten. Du skulle ikke være en av de som syns at bein er utrolig kjedelig og egentlig unødvendig å trene?!?

Først må du finne ut hva som er dine dårligst utviklede deler av fysikken. Det er vel stor sannsynlighet for at du allerede vet det, men et godt tips kan være å spørre noen du trener sammen med.

Deretter legger du opp treningsprogrammet ditt til å gi større fokus og gjerne hardere trening for de muskelgruppene som skiller seg ut. Du bør ikke velge mer enn maks 2 grupper som skal prioriteres.

Her er noen måter du kan prioritere de svake muskelgruppene på:
  • Legg opp treningsprogrammet slik at den aktuelle muskelgruppen kommer på første treningsdag etter en hviledag (f.eks. på mandag om du har helgen fri).
  • Dersom du trener flere muskelgrupper på en dag, trener du den svakeste først.
  • Benytt intensitetmetoder for å sikre at den svake muskelgruppen hele tiden må utvikle seg.
  • Velg ut øvelser som spesifikt kan hjelpe den aktuelle muskelgruppen (f.eks. isoleringsøvelser).
  • Ikke gi deg selv lov til å hoppe over kjedelige muskelgrupper eller øvelser. At du velger bort å trene de er ofte en del av årsaken til at de er underutviklet.
  • Legg inn en ekstra treningsdag for den svake muskelgruppen, enten for seg selv eller sammen med andre muskelgrupper.
  • Kjør et ekstra sett i alle øvelser for den svake muskelgruppen.
Kommentarer
Av mf80x6 2/20/2024 kl 04:52:
w25ssg

Navn:  E-post: